full screen background image

Τεχνικοί

Προπονητές των τμημάτων κλασικού αθλητισμού του Ερμή 1877, είναι ιδιαίτερα διακεκριμένοι Έλληνες πρωταθλητές και ταυτόχρονα καταρτισμένοι γυμναστές, που με την ολοκλήρωση της καριέρας τους επέλεξαν να εξασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν και να μείνουν στην χώρο που λατρεύουν.

Gravalos10Όπως ο Δημήτρης Γράβαλος, πτυχιούχος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό, η Μαρία Πάνου, πτυχιούχος φυσικής αγωγής αθλητισμού του ΑΠΘ με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό, όπως επίσης οι Νίκος Γκιόσης και Στάθης Χατζηστάθης, επίσης πτυχιούχοι φυσικής αγωγής και αθλητισμού του ΑΠΘ με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό.

Ο Δημήτρης Γράβαλος, από τους πιο αναγνωρίσιμους, αγαπητούς, διακεκριμένους και σταθερούς σε υψηλές επιδόσεις Έλληνες πρωταθλητές των τελευταίων 15 ετών, αναμφισβήτητα ο κορυφαίος Έλληνας 400άρης από το 2005 έως και το 2014 κατακτώντας 5 πανελλήνιους τίτλους ανδρών, έχει ένα βιογραφικό που θα το ζήλευαν πολλοί, με την 15η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στα 4×400μ. να ξεχωρίζει.

Υπήρξε επίσης, 6ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής παίδων το 2001 στα 400μ., 1ος Πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων το 2003 στα 400μ., 4ος Πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 στα 400μ. εφήβων, 4ος στην Ευρωπαϊκή Superleague το 2010 στα 400μ., 3ος Μεσογειονίκης το 2009 και το 2013 στα 4×400μ. και σε όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί και μία ντουζίνα Βαλκανικές και Πανελλήνιες διακρίσεις σε όλη την διάρκεια της αθλητικής του καριέρας.

Παιδί της Καλαμαριάς, ο Δημήτρης Γράβαλος αναλαμβάνοντας μέντορας στο αγωνιστικό, προαγωνιστικό, μίνι και πριμίνι τμήματα στίβου του Ερμή 1877, θα δραστηριοποιηθεί έχοντας ως βάση τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου σε Καλαμαριά και Θέρμη, δύο περιοχές όπου υπάρχει μεγάλο κενό και δίψα για ενασχόληση με τον κλασικό αθλητισμό.

Ο Μιχάλης Αναγνώστου, εκ των κορυφαίων Ελλήνων 800άρηδων της δεκαετίας ’90, δύο φορές πανελληνιονίκης (1993, 1994) με 15ετή θητεία και εμπειρία στην προπονητική υψηλού αθλητισμού, είναι επίσης στο επιτελείο των τεχνικών του Ερμή ως επικεφαλής στο προπονητικό κέντρο της Αθήνας.

Γέννημα-θρέμμα των Ιωαννίνων και με σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Κομοτηνής, στο κλείσιμο της αθλητικής του καριέρας κατέληξε στην Αθήνα, όπου σήμερα γυμνάζει τα δύο μεγαλύτερα ταλέντα των δρόμων παρατεταμένης ταχύτητας και ημιαντοχής στην Ελλάδα, την Άρτεμη Αναστασίου (200μ., 400μ.) και το Γιώργο Μηλιαρά (800μ., 1500μ.).

Η ΜαρίαPanou10 Πάνου, από τα μεγαλύτερα ταλέντα των δρόμων, που αν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πρόωρα την ενεργό δράση, πρόλαβε να εντυπωσιάσει και να πρωταγωνιστήσει στον ελληνικό και διεθνή στίβο. Ήταν  8η στην Ευρωπαϊκή Superleague το 2010 στα 1500μ., 2η Βαλκανιονίκης το 2007 στα 800μ., 3η Βαλκανιονίκης το 2011 στα 1500μ., ενώ κατέκτησε περισσότερους από 15 πανελλήνιους τίτλους σε όλες τις κατηγορίες.

Συμμετείχε επίσης με την Εθνική Ομάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα κορασίδων και νεανίδων αλλά και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα νεανίδων και γυναικών, πρίν τελικά μπεί δυναμικά στην προπονητική το 2013, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός προκάλεσε πρόωρο τέλος στην καριέρα της ως πρωταθλήτριας των μεσαίων αποστάσεων.

Η Πάνου πέραν της ολοκλήρωσης των σπουδών της στα ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την τελευταία τριετία αφοσιώθηκε παράλληλα και στην επιπλέον κατάρτισή της αλλά και την απαραίτητη απόκτηση προϋπηρεσίας, ώστε να μπορεί σήμερα αυτοδίκαια να έχει την ευθύνη των τμημάτων δρόμων (800μ., 1500μ., 3000μ.) του Ερμή 1877 που λειτουργούν  στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Nikos Gkiosis IIΟ Νίκος Γκιόσης, έκτος πρωταθλητής Ευρώπης το 2001 στο ύψος και από τους πλέον καταρτισμένους και ανερχόμενους Έλληνες προπονητές, έχει αναλάβει το αγωνιστικό και προαγωνιστικό τμήμα αλμάτων με ευθύνη στα αγωνίσματα τους ύψους, του μήκους και του τριπλούν, όπου είναι και η βασική εξειδίκευσή του με δευτερεύουσα την μυϊκή ενδυνάμωση και διατροφή.

Ολοκληρώνοντας την καριέρα του ως πρωταθλητής του ύψους το 2009, ο Νίκος Γκιόσης πέραν των διεθνών αθλητικών του διακρίσεων (6ος στο Ευρωπαϊκό το 2001 στο Άμστερνταμ, 3ος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 2006 στη Θεσσαλονίκη, 4ος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο το 2002 στη Μπάνκα Μπίστριτσα, 10ος Μεσογειονίκης το 2009 στην Πεσκάρα, κλπ.), έχει να παρουσιάσει εξαιρετική προϋπηρεσία και ως τεχνικός παρά το νεαρό της ηλικίας.

Από το 2009 έως και το 2015 ήταν στην επιτελική ομάδα των προπονητών που λειτούργησαν τις ακαδημίες κλασικού αθλητισμού του Ηρακλή αρχικά και του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, ενώ παράλληλα ως πτυχιούχος φυσικής αγωγής και αθλητισμού με ειδκότητα στα άλματα, διετέλεσε και γυμναστής στις ομάδες βόλεϊ του Ηρακλή, του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Μέγα Αλέξανδρου, του Επίκουρου και του του Φοίνικα Σύρου, καθώς και στην ομάδα μπάσκετ του Θερμαϊκού Θέρμης.

Τεχνικοί Σύμβουλοι του Ερμή έχουν αναλάβει δύο επίσης πολύ αναγνωρισμένοι και μοναδικοί στο είδος τους τεχνικοί, ο Γιώργος Χρυσάφης και ο Βασίλης Βαρδής. Αμφότεροι καθηγητές φυσικής αγωγής και αθλητισμού αλλά και πρώην πρωταθλητές του Τρίτωνα και του Ηρακλή στα 400μ. εμπόδια-400μ. και στα 100μ.-200μ. αντίστοιχα, είναι οι καθοδηγητές της προπονητικής ομάδας του συλλόγου με εξειδίκευση σε ταχύτητες, εμπόδια και άλματα.

Hrysafis VardisΔημιουργοί και τεχνικοί υπεύθυνοι του Sports Training Centre “Proponisis”, του πιο σύγχρονου και κορυφαίου αθλητικού προπονητικού κέντρου στην Βόρεια Ελλάδα με μοναδική επιτυχία στην βελτίωση απόδοσης και επιδόσεων, ο Γιώργος Χρυσάφης με τον Βασίλη Βαρδή αποτελούν εγγύηση για την εξέλιξη και σωστή καθοδήγηση των αθλητών του Ερμή.